Forside Klummer ”Pløj din fure, strø Guds sæd!”
”Pløj din fure, strø Guds sæd!” Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Tirsdag, 04. september 2012 03:53



Når kristne meddeler sig til hinanden i ånd og sandhed, opleves Åndens fællesskab el. ”De helliges samfund” (som det hed engang).  Det lyder ligetil, men er det ikke.  I stedet ligger tyngden tit på selskabelighed og socialt samvær, hvor den uforpligtende, fromme (og ofte tomme) snak går om løst og fast.

Vi ”shopper” lidt p.t. i oplandets landsbykirker, nogle er fra før Reformationen.  Vi kommer ikke for at ”få” noget, for det er det så som så med, men måske for at give noget.  Fx et ord til dem, vi træffer på.  Mange religiøse kirke- og frikirkefolk véd fx  ikke, hvad det vil sige at være frelst eller født på ny.

I lørdags var vi til en ung tamilsk piges 25 års fødselsdag i vor katolske kirke  og med spisning og festligt samvær. Og tamilsk kultur så det forslår!  Vi kom ikke for at ”få”, men give det lidt, vi har.  Taknemligheden og ydmygheden hos tamilerne rører mig om hjertet.  Og et vidnesbyrd blev der da plads til.

Jeg tænker bestandig på, hvad Billy Graham ifg. ham selv prøver at praktisere.  Ligegyldigt hvem han skal møde, det være sig enkeltpersoner el. de mange, er han altid obs på det med evangeliets vidnesbyrd.  Så kan de ellers sige om B.G. hvad de vil, men her viser han os i det mindste et godt ex.

I søndags, efter gudstjenesten, var der gallamiddag i præstegården i anledning af en kvdl. kirkesangers 25 års jubilæum. Ja, der var meget at ”få” , men bedst var den samtale, jeg havde v. bordet med en pens. kaptajn fra handelsflåden.  Som gammel ØK-mand faldt samtalen mig naturlig og let, inkl.  et personligt vidnesbyrd.  ”Jeg håber at se dig igen på tirsdag”, sagde den gamle kaptajn.  Jamen, det er i dag, på Axeltorv, hvor dronningen kommer.

Dér træffes man,  som Paulus oplevede på Athens torv.  Se Ap.G. 17:17. Er der ”marked” for evangeliet?  Nej, jordbunden er hård, men tænk da på Grundtvigs ord:  ”Men pløj din fure, strø Guds sæd!  Er jorden dig for tør, så græd!  Vil gråden kvæle røsten, så tænk på gyldenhøsten!”  (Dansk Salmebog nr. 633).

Vi  kan ikke alle være Billy Grahammer, men vi kan dog følge hans ex som evangeliets såmænd – eller hvad?

4.9.12 – jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)