Forside Spørgsmål og svar Opstandelsen, Guds "Amen" til frelsesværket
Opstandelsen, Guds "Amen" til frelsesværket Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Torsdag, 08. oktober 2009 18:20

Spørgsmål:   I A. Bjerkreims ypperlige kommentar til Romerbrevet  ”Guds Nådes Dyb” udlægges ordet  ”ved opstandelsen fra de døde” i kap. 1:4 i betydningen:  ”ved opstandelsen af døde personer” og ordet handler således ikke bare om Kristi opstandelse, men også om andres opstandelse.  Er det korrekt?


Svar:  Bjerkreim går ud fra den ordrette gengivelse af grundteksten, som helt korrekt kan oversættes sådan, og som andre græskkyndige også har gjort opmærksom på.  Tankegangen skulle så være, at ikke bare er Kristus ”godtgjort at være Guds vældige Søn” ved sin egen opstandelse, men også ved sin gerning her på jorden, hvor han opvakte døde personer som Jairus´ datter, enkens søn fra Nain og Lazarus.


Og vi kan tænke på endnu en sandhed, nemlig at vor egen opstandelse som troende mennesker er uløseligt knyttet til Kristi opstandelse.  Således siger 1. Tess. 4:14, at ”så sandt vi tror, at Jesus døde og opstod, så skal Gud også ved Jesus føre dem, som er sovet ind, sammen med Ham” eller som den danske bibel siger:  ”…føre de hensovede frem med Ham”, dvs. helt frem til den begivenhed, der er så herligt beskrevet i de efterfølgende vers, nemlig det store møde med ”Herren i luften” (v.17).


I Rom. 1:4 tror jeg dog personligt, at den mest naturlige læsemåde er den, som er gengivet i vor Bibel (og alle andre oversættelser, jeg kender til):  ”…godtgjort at være Guds vældige Søn ved opstandelsen fra de døde, Jesus Kristus, vor Herre”.  Med andre ord:  Det er Hans opstandelse, der først og fremmest er i fokus, men som nævnt er den også garant for vor opstandelse som troende mennesker.  Thi:  ”Dersom der ikke er nogen opstandelse fra de døde, da er heller ikke Kristus opstået” (1. Kor. 15:13).
Vi siger ofte, at Kristi opstandelse var Guds måde at sige ”Amen” på til det, som skete på Golgatas kors, da vor Frelser råbte:  ”Det er fuldbragt”.  Ordet kom med andre ord ikke til at hænge i luften.  Den tomme grav er Guds måde at manifestere det fuldbragte frelsesværk på i al evighed.


Jeg sad engang i Gøteborg på en restaurant med en svensk forretningsforbindelse. Under spisningen sagde han:  ”Min lille pige sagde pludselig forleden dag:  ”Pappa, Jesus døde, men Gud, Han klarede det!”  Det var hendes måde at forklare opstandelsen på, og det var en fin ”udlægning”, som ingen bibelfortolkere vist har noget at indvende imod.


-jn-

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)