Forside Klummer Er du tørret ind?
Er du tørret ind? Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Søndag, 22. Juli 2012 05:36



”Herre, du skænked mit hjerte en glæde, større end deres, da korn og most flød over!”  (Psa. 4:8).  -  ”Man mættes med glæde for dit åsyn!”  (Psa. 16:11).


En ung, amerikansk pige, som nu har skoleferie, skriver til mig:  ”Jeg må være ærlig og tilstå, at mit kristenliv er tørret ind.”  Omgangen med lutter ikke-kristne skolekammerater havde, som hun selv sagde, drænet hende.

Men hendes problem er ikke så stort.  Hun er en ren, gudfrygtig pige med kærlighed til Guds ord og Guds folk, men alligevel var hun blevet så underlig ”tør” og glædesløs.  Hvem af os kender ikke til en sådan tilstand?

Men vi kan prøve at hjælpe hinanden med den hjælp, vi selv har modtaget.  Og her er den hjælp, der kan forvandle den åndelige tørke til ”en vandrig have, som rindende væld, hvor vandet aldrig svigter”  (Es. 58:11):

Bed om en daglig anledning til at sige et ord om vor Herre Jesus Kristus til et andet menneske.  Alt for mange af os er underligt tavse!  Giv i forbindelse med dit enkle vidnesbyrd dette andet menneske Guds ord i hånden i form af en lille, god traktat el. lign.  Dwight L. Moody besluttede efter sin omvendelse at tale til mindst eet menneske hver dag om frelsen i Jesus.  Vi skal ikke kopiere hinanden, men lad dog Moody´s ex være også din bøn og ”vision”.

Hvad sker da?  Du glemmer dig selv og din ufuldkomne kristendom og bliver optaget af andres nød, men oplever dog, at ”rækker du den sultne dit brød og mætter en vansmægtende sjæl, skal dit lys stråle frem i mørke, dit mulm blive som middag!”  (Es. 58:10).  Med andre ord:  Du fyldes og mættes selv med frelsens glæde!

At leve et sådant hverdagsliv er ikke forbeholdt ”store”, veltalende prædikanter.  Tænk blot på den nyfrelste, upåagtede, samaritanske kvinde fra Sykar i Samaria, da hun vidnede om Herren (Joh. 4:39) – og det skal du og jeg også få lov til i hverdagen.

22.7.12 – jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)