Forside Artikler Lad dig ikke narre!
Lad dig ikke narre! Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Onsdag, 13. juni 2012 08:12



Både politikere og kirkefolk er imod homo-vielser, fx hos Dansk Folkeparti og 2 biskopper.   Så langt så godt.  Men selv modstanderne går hyppigt ind for homo-par, blot skal de ikke kalde sig ægtefæller.  Biskoppen for Lolland-Falsters stift er imod ud fra sit historiesyn og sin teologi, men overlader det bekvemt til sin domprovst at ”vejlede” de præster, der er for homo-vielser.  Altså for ham ganske risikofrit.  Det koster ham ikke noget.  Dette hedder som bekendt ”at give bolden videre”. Eller at vaske hænderne. 

Men hvor findes de, der – ligesom apostlen Paulus – tør stå frem og nævne synden ved dets rette navn med et ”Så siger Herren”?  Udvandingen går på melodien:  ”Det strider mod min teologiske opfattelse….” eller ”..mod traditionen” eller ”mod skabelsesberetningen”.  Legitimt nok, men ”Hvi er Herrens ord forsvundet fra Hans hus?” (Grundtvig i 1810).  Hans ord kunne idag rettes mod dem, der nok er mod homo-vielser, men for vattede til et:  ”Der står skrevet!” og kalde tingene ved deres rette navn.

Fandtes der homo-vielser sted i den antikke verden udenfor kirken?  Måske, - vi véd om mange perversiteter i Romerriget.   Dem indledte Paulus ikke retssager el. politiske kampagner imod.  De var den dystre baggrund for selve evangeliet. Anderledes kan Rom.-brevet ikke forstås.  Er vi Romerbrevets efterfølgere – og ej blot ”tandløse”, ufarlige, teologiske polemikere el. stramtandede moralister?

Lad dig ikke narre af dem, der ganske vist er imod homo-vielser, men spørg dem hellere om deres bibelske ståsted, og om de åbent tør kalde homoseksuel praksis for synd, sådan som den katolske kommisær-kandidat i EU, italieneren Rocco Buttiglioni, turde gøre det i 2004.  Dette mod kostede ham stillingen.

Så vidt jeg véd, var det kun den katolske kirke, der bakkede Buttiglioni op.  Protestanterne var enten imod ham eller påfaldende tavse, sådan som vi kristne ofte er det, når det virkelig gælder.

Hvad er det, der virkelig gælder?  Evangeliet om vor Herre Jesus Kristus ligesom på Paulus´ tid og med samme mørke baggrund.  Og altså ikke et politisk program.  Eller hvad mener du selv?

13.6.12 – jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)