Forside Artikler At være religiøs er ikke nok
At være religiøs er ikke nok Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Torsdag, 31. maj 2012 06:19



”I vor familie er de meget religiøse”, husker jeg min yngre søster, Ruth, sagde til mig i vor barndom.  Det var første gang jeg hørte ordet ”religiøs” uden selv at have noget forhold til religion.  Men jeg reagerede positivt.  ”Fint nok”, tænkte jeg.  Hvilken pæn familie!

Først da jeg som næsten 15-årig kom til bevidst tro på vor Herre Jesus Kristus som min personlige Frelser, forstod jeg Ruths pointe:  Religiøsitet alene frelser ikke nogen.  Ej heller vor ”pæne” familie.  Der måtte en personlig omvendelse til.  ”Du må fødes på ny!” sagde Jesus til den religiøse, fromme Nikodemus.

Da en af lederne i ”Sjællandske” ved en fødselsdagsreception sagde:  ”Vi mangler måske Jørn Nielsens religiøse dimension”,  var det venligt ment.  Et Kristus-troende menneske bliver jo i offentligheden betragtet som ”religiøs”.  Men jeg gør ofte opmærksom på, at jeg er ikke religiøs.  Det var de religiøse, som var Jesu værste fjender.  Det har ikke ændret sig.

Det er min erfaring, at religiøse mennesker er de sværeste at nå ind til.  Det er som om, de er religiøst vaccineret mod selve evangeliet.  De er jo fortrolige med bibelsk terminologi, trosbekendelse, salmer, ritualer, m.m., men ”prikken over i´et” mangler, dvs. en personlig omvendelse til Jesus Kristus.

Jeg har det bedre med ”toldere og syndere”, dvs. ”ugudelige”, som ikke har noget religiøst halmstrå at klynge sig til.  Men selv blandt såkaldte ”kirkefremmede” findes religiøse fordomme.  Mange siger godt nok:  ”Vi tror ikke på noget”, men alligevel er de folkekirkemedlemmer – for en sikkerheds skyld.  ”Jeg vil gerne viderebringe denne ”kulturarv” til mine børn og børnebørn”, sagde en kvinde for nylig til mig på en rasteplads.  Hun og hendes mand var ellers afvisende overfor selve evangeliet.

Vor Herre Jesus Kristus, den korsfæstede og opstandne Guds Søn, frelser os fra både vor religion og synd. Hvis from religiøsitet var nok, behøvede Han ikke at dø for os fortabte, inkl. de religiøse, på Golgatas kors.  Men dette er netop evangeliets alfa og omega.  ”Jeg overgav jer nemlig som noget af det første, hvad jeg selv modtog:  at Kristus døde for vore synder….”  (1. Kor. 15:3)  Og:  ”Han døde for alle!”  (2. Kor. 5:14).

Også for dig!  Har du taget imod denne frelsens gave?

31.5.12 – jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)