Forside Artikler Vil dronningen denne gang træde i karakter?
Vil dronningen denne gang træde i karakter? Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Tirsdag, 17. april 2012 20:33



”Men vi véd, at loven er god, dersom man bruger den, som lov skal bruges, den er .bestemt for ukyske, for dem, der  praktiserer homoseksualitet…” (1. Tim. 1:8, 10, - eng. ovs.)


Hvis Dronning Margrethe II som både regent og Folkekirkens overhoved nægter at underskrive den modbydelige lov om homoseksuelle vielser,  vil hun sandsynligvis have udført sin største bedrift nogensinde – ja, måske i hele monarkiets historie.  Hun står således på en moralsk skillevej, og hendes valg:  skal, skal-ikke underskrive, vil blive et stykke Danmarkshistorie uden sidestykke.

Bønner vil blive bedt for hende, at hun som landets dronning vil træde i karakter og ikke bare være en ubetydelig kransekagefigur, der pr. automatik føjer dem, ”der giver ulykkeslove”  (Es. 10:1) og underskriver disse. Tænk, om vor dronning i en afgørende stund vil vise royalt ”mandsmod” med et uforfærdet NEJ til en homo-lov, der vil være ensbetydende med at trampe på Guds ord og kaste Jesus,  som er Guds ords alfa og omega, endegyldigt på porten.

Dette vil vor lunkne gejstlighed overvejende være uenig med mig i, for den (men ikke alle) vil i stedet sødladent forsikre, at Guds kærlighed også gælder homoseksuelle forhold.  Det kan den gøre uden blusel, fordi den selv har forkastet Guds ords absolutte og bindende autoritet og i stedet gjort Bibelens sandhedsværdi relativ efter forgodtbefindende og iht en rådende folkeopinion.

Et nej fra vor i øvrigt teologisk kyndige og evangelisk oplyste Dronning vil give genlyd udover landets grænser.  Utænkeligt, siger de sagkyndige, da det evtl. medfører hendes abdikation el. debat om monarkiets afskaffelse.  Men hvad så?   Hun er jo ansvarlig overfor kongernes Konge og herrernes Herre og skal som den aldrende majestæt, hun nu er, måske alligevel snart møde Ham som øverste inappellable instans – ikke som dronning, men på lige fod med enhver anden synder, hvis eneste redning i dette liv og i al evighed er den korsfæstede og opstandne Frelser som vejen, sandheden og livet i alle livets eksistentielle forhold –  og så må det ellers briste eller bære.

Clovis, CA, d. 17.4.12  -  jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)