Forside Artikler ”Vi beder ikke om at blive bedre kristne…”
”Vi beder ikke om at blive bedre kristne…” Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Tirsdag, 10. april 2012 22:55



Jeg læser igen den ”stærke”, lille bog ”Tortured for Christ” af den lutherske præst Rich. Wurmbrand (1909-2001), trykt også i flere oplag på dansk m. titlen ”Tortur for Kristi skyld”.  Den udkom på mange sprog og er i dag en gribende, international klassiker.

Jeg oplevede at høre Wurmbrand en enkelt gang for en tæt pakket forsamling i Falkonér Centret i København,  engang i 70´erne eller måske før (husker ikke årstallet).  Han gjorde et uudsletteligt indtryk.  Bogens troværdige vidnesbyrd om både hans egne, ufattelige lidelser gennem 14 års torturlignende fængselsophold i Rumænien, uophørligt plaget af sadistiske, kommunistiske bødler, og om andre forfulgte kristne, som led ligeså meget, ja endnu mere, er et udødeligt, vedkommende dokument, som gør os i Vesten små.

Wurmbrand blev løskøbt for 10.000 dollar og senere budt velkommen i USA, hvor han forfærdedes over en udvandet  kristendom i bl.a. et sorgløst, teatralsk kirkeliv.  ”Jeg lider mere i Vesten, end jeg gjorde i et kommunistisk fængsel”, skrev han.  Men USA tog godt imod ham, og herovre fik hans organisation ”The Voice of the Martyrs” hovedkvarter, støttet af stor amerikansk offervilje.

I et udsmuglet brev fra forfulgte kristne citeres i bogen bl.a. disse ord:  ”Vi beder ikke om at blive bedre kristne, men at blive den slags kristne, Gud ville, vi skulle være, nemlig Kristus-lig kristne, som er villige til at bære Hans kors til Guds ære!”

Den lille bog på 155 sider bør være obligatorisk læsning for alle kristne her i Vesten.  Den sendes frit og kvit til interesserede ved henvendelse på: www.persecution.com

Vi har ingen undskyldning for at sidde dette vidnesbyrd overhørig.

Clovis, CA, USA, d. 10/4.12 – jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)