Forside Klummer Hvad er dit menneskesyn?
Hvad er dit menneskesyn? Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Fredag, 02. marts 2012 05:15Jeg har ofte stillet spørgsmålet til intelligente, unge mennesker, som jeg har taget med op at køre i min bil, danske såvel som udenlandske unge fra  højere læreanstalter.  ”Hvad slags menneskesyn undervises I i?” er mit spørgsmål.  Som oftest véd de  ikke, hvad jeg spørger om. Det gælder måske også dig?

”Jamen, der er jo kun 2 muligheder” , fortsætter jeg.  ”Enten er vi et tilfældigt resultat af en tilfældig udvikling i tilfældig tid og rum, et pattedyr kommet af næsten ingenting, fra et stykke protoplasma, en kemisk sammensætning, til det, vi er nu.  Eller også er vi  skabt i Guds billede…”  Og sådan fortsætter samtalen.

Spørgsmålet trængte sig atter på under mit ophold på Gigtsanatoriet i Skælskør.  Til en af lederne sagde jeg:  ”Jeres intense kropsdyrkelse er jo næsten en religion!” Hun sagde:  ”Du er en filosof!” -  ”Nej”, filosoffer er ikke min livret, - dog med én undtagelse, nemlig Kierkegaard, for han forkastede, ligesom jeg, den løgn, at vi kun er pattedyr og ikke skabninger, skabt i Guds billede som en syntese af tid og evighed!”  Og igen fortsætter samtalen.

Kan noget menneske holde ud at leve på evolutionsteoriens præmis?  Nej, det skinner tydeligt igennem under samtaler med mine medpatienter.  En sagde:  ”Der er ingen Gud, - Bibelen er bare historier…”  Hun sagde senere til mig efter at have lyttet til mit personlige vidnesbyrd:  ”Jeg har alligevel fået noget at tænke på…”  Og sådan kunne jeg blive ved.  Mit ”kropsorienterede” ophold fik  en tiltrængt åndelig dimension.  Man taler ikke lige godt med alle.   En smuk ung, fibromyalgi-lidende pige på 19 år fik jeg pludselig kontakt med.  Hun blev lagt på mit hjerte,og vi drak thé sammen en eftermiddag.  Hun var vidunderlig åben at vidne for og er nu på min liste.

”Hvad er et menneske?” spørges der flere gange om i Bibelen.  Det kan være også din indgangsvinkel til en sjælevindende samtale med ”direkte linje” til evangeliet om Jesus Kristus, det fortabte menneskes absolut eneste Frelser!

2.3.12 – jn

 
Copyright © 2022 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)