En ny chance? Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Onsdag, 01. februar 2012 16:41



Spørgsmål:
En læser spørger:  Hvad sker der med dem, der har hørt, men ikke taget imod, når Herren har hentet sin brud?

Svar:
Guds ord taler i 2. Tess. 2:10 om mennesker, som "ikke tog imod kærligheden til sandheden, så de kunne blive frelst."  Med andre ord:  De havde haft mulighed for at tage imod, men afslog frelsens tilbud.  Om dem står der, at de vil tro løgnen og rammes af Guds dom, når "den lovløse åbenbares"  (v.8).  Denne ”lovløse” vil være den folkeforfører, som Åb. 13 omtaler som det "dyr", der "forfører dem, der bor på jorden" (Åb. 13:14).

Ifg. Åb. 13 er der tale om 2 sataniske demagoger, nemlig en politisk og religiøs forfører (den falske profet).  Dem har der været mange af i historiens løb, men vil kulminere med den inkarnerede løgn, - løgnen - som først og fremmest vil underlægge sig dem, der bevidst valgte at fravælge sandheden, evangeliets sandhed, og som nu vil lade sig forføre af Satans sidste trumfkort, nemlig den personlige Antikrist.

Der står ikke, at disse forførte mennesker nu vil vågne op og angre, at de afslog Kristi evangelium, når Satans udsending træder frem.  Der står derimod, at "de tror løgnen"  (v.11), - de havde allerede fravalgt evangeliets gode nyheder og fravalgte derfor også at komme med i Herrens møde med sin frelste menighed i luften.  1. Tess. 4:17.  Og det vil der ikke ske nogen ændring på.

Der vil imidlertid være hellige på jorden under "dyrets" 3½ års virketid (Åb. 13:5), og de vil tilsyneladende blive besejret af denne legemliggjorte ondskab.  Men også kun tilsyneladende, thi gennem deres martyrlidelser vil de i sidste ende mere end sejr.  "For din skyld dræbes vi dagen lang, vi er regnet som slagtefår, men under alt dette mere end sejrer vi ved Ham, som elskede os."  (Rom. 8:36-37).

Spørgeren nævner også det kommende tusindårsrige, det kommende messianske fredsrige, som en rig missionstid.  Og det er der bibelsk belæg for, for der står jo om "de fjerne strande, som ikke har hørt mit ry eller set min herlighed".  For dem skal evangeliet forkyndes.  Se Es. 66:19. Ja, dette evangelium er også under trængselstiden kaldt "et evigt evangelium at forkynde for dem, der bor på jorden, for alle folkeslag og stammer og tungemål."  (Åb. 14:6).

Alvoren i det rejste spørgsmål er imidlertid, at der ikke er bibelsk belæg for at sige til dem, der i dag forkaster evangeliet:  ”Du får chancen senere!”  Nej, tværtimod:  ”De tror løgnen”.

-jn-

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)