Forside Klummer Til kirkekaffe
Til kirkekaffe Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Mandag, 30. januar 2012 05:39


Du bliver lige så lidt en kristen ved at sidde i en kirke som du bliver en hest ved at opholde dig i en stald  (Billy Graham)

”Er jeg som ikke-medlem velkommen til at drikke en kop kaffe med jer?”  Jeg satte mig sammen med min viv til ”kirkekaffe” efter gudstjenesten i vor tidligere sognekirke fra dengang, vi boede i Næstved Syd.  ”Du er hjertelig velkommen”, lød det gæstfrit fra kaffebordet.

”Hvad taler I i grunden om, når I drikker kaffe?  I forstår, jeg kommer ellers ikke her…”  Jeg fik at vide, at det ikke var så let med egentlig samtale p.gr.a. dårlig akustik.

”Hvad har du lavet?” kom det så fra en venlig dame.  Hun var tydeligvis interesseret i mit erhverv, så det svarede jeg på, men føjede så til, at siden Kristus kom ind i mit liv som dreng har jeg sideløbende ikke kunnet lade være at tale om Ham til andre ”til lands, til vands og i luften”.  Jeg gav dem mit lille, smukt designede kort med det korsprydede flag og et kort evangelisk budskab.

Den samme venlige dame sagde:  ”Jeg er ikke ukendt med det.  Jeg kommer selv fra et Indre Missions hjem og jeg har hørt på megen fordømmelse…” -  Jeg svarede venligt, at jeg ikke er agent for Indre Mission, men taler blot om hvilken forandring, Jesus Kristus kan gøre i ens liv.  De andre ved bordet sagde ikke noget, akustikken var jo dårlig.  I stedet studerede de mit lille 1 minuts kort.

”Jeg gør nogenlunde det samme, som Flensted Jensen gjorde med Dannebrog i gamle dage, - manden der rejste rundt med sit verdensberømte gymnastikhold…”, sagde jeg. ” Han sænkede fanen og pegede på korset i flaget, og så fik publikum høre Joh. 3:16.”  Jeg spurgte, om de kendte Joh. 3:16?  Jo, det gjorde den venlige dame godt nok.

Jeg måtte dog konstatere, at  fromme kirkegængere i virkeligheden har meget lidt kristeligt at samtale om, nærmest ingenting.  Billy Grahams ord fra gamle dage husker jeg uvægerligt:  ”Kirken er ikke mere en missionsmagt – den er en missionsmark!”  Eller som Brorson siger i en af sine salmer:  ”Af døbte vrimler by og land, men hvor er troens brand?”

Derfor er der grund til at følge min gamle ØK-chefs råd:  ”Hold fanen højt!”  Det vil i mit tilfælde sige:  Korsets fane med evangeliets ord om Jesus Kristus som vejen, sandheden og livet.

Religiøs tågesnak er der nemlig nok af!

d. 30.1.12 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)