Forside Klummer Julen og evangelisk næstekærlighed
Julen og evangelisk næstekærlighed Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Lørdag, 17. december 2011 08:38

Det er lidt heldigt, at jeg ikke bor i Frankrig, for dernede sender man håndskrevne hilsener til hinanden, ej mindst ved juletid – alt andet vil være en fornærmelse.  Jeg er for computeriseret til at kunne leve op til det smukke, franske ideal.

Jeg hører ikke til dem, der syrligt, i tide og utide, skal harcelere over julens oprindelige hedenskab.  Det er jo almen viden.  Men vore julesalmer i verdensklasse har intet hedenskab kunne pille ved.  ”Aldrig har jeg vidst, at det danske sprog kunne være så smukt”, sagde den tyske provst Schrader i Tønder til sin ven, Brorson, da han viste ham sit udkast til ”Den yndigste rose er funden..”

Jeg tilbragte en gang julen hos en kristen indianer-familie i North Carolina.  Den mindes jeg ikke som ”hedenskab”.  Jeg glemmer ikke den jul, for den nat brændte en fattig indianerfamilies hus ned til grunden.  Der var mange børn og konen ventede sig med endnu et barn.  Det var et hjerteskærende syn at se den stakkels familie ribbet for alt sidde ”fortabt” i et fælleslokale på det lokale rådhus.

Men hjælpsomheden var stor.  Det var ikke noget rigt samfund, men alle ville hjælpe og delte de mange børn mellem sig.  Den lokale købmand trådte straks til med, hvad der kunne afhjælpe familien i deres nød. Det var deres måde i moderne forstand at ”lukke op for deres skatte” (Mt. 2:11) i praktisk tilbedelse og efterfølgelse af Jesus Kristus.

Jeg var der kun en uges tid, men jeg er sikker på, at et nyt hus ved fælles næstekærlig hjælp snart ville  blive opført på rekordtid til den fattige familie.

En nidkær, velmenende mand fra Jehovas Vidner ser mig nærmest som et satans redskab, blot jeg nævner ordet ”jul” og forstår ikke, at man kan bruge dette stykke ”hedenskab” til en flot anledning for evangeliet.  Men det kan man altså.  Vi skal selvfølgelig ikke bare mekanisk sige ”God jul” i flæng, men bruge vor ”evangeliske opfindsomhed” til at formidle et livets ord om vor Herre Jesus Kristus.

Lad dette være vor ”vision” både nu og hele året!  ”Kærligheden opfindsom gør”, synger de i Norge.  Lad os praktisere en sådan Kristi kærlighed i vore prosaiske relationer.  Mulighederne er legio.

 

17.12.11 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)