Forside Artikler Opbyggelige samvær i Bergensområdet
Opbyggelige samvær i Bergensområdet Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Onsdag, 07. oktober 2009 18:13



”Hvor er det godt og herligt, når brødre sidder sammen!”  (Psa. 133:1 ny dansk ovs.)

Tak til HERREN for 11 gode dg. i Bergensområdet med både forkyndelse, privat ophold, gå-ture i dejlig fjellnatur og ej mindst et pragtfuldt weekend-stævne på et skønt konferencested i Kvamsseter-fjellene v/Norheimsund, ca. 1 t.’s kørsel fra den maleriske, historiske kulturby.

Den største velsignelse var ikke selv at tale, men den lyttende stilhed i fjellenes refugium samt at høre andre brødres forkyndelse.  Stor nåde hvilede over Oli Jacobsen fra New Tribes Mission, som på Kvamsseter talte om åndelig krigsførelse (Ef. 6:10-20).  Forkyndelsen var Kristus-centreret, praktisk og jordnær, vækkende og udfordrende, og ind imellem også befriende humoristisk.

NTM, Norge, arrangerer flere sådanne stævner hvert år, hvor det største er i en af sommermånederne i 5 dage i rekreativt område.  Hovedvægten er lagt på bibeludlæggende forkyndelse med missionen som det overordnede, konkrete sigte.  Selv føler jeg mig inderligt knyttet til disse venner.

Vi har i mine yngre dage haft lign. stævner i Danmark.  Fortjener de mon ikke en renæssance?  Det ligner en tanke.

De uformelle, opbyggelige samtaler på tomandshånd var meget givende.  Jeg tror, også disse blev til velsignelse, især når det fører til både åndelig klarhed og, i et enkelt tilfælde, til frelsesvishedens glæde.

Det var, som om stævnet fortsatte i 10.000 m’s højde på vej til Kbvn. idag (21/9).  Tiden fløj afsted, da en yngre, søgende amerikansk medpassager fra S.F., Ca.,  åbnede sig hungrig og tørstende for evangeliets vidnesbyrd og livets ord.  Da jeg fik at vide, hvor han var fra, sagde jeg:  ”Jamen, så er vi jo naboer!” og jeg fortalte ham, hvor vi boede, når vi er derovre (Clovis, Ca.).  Han havde sin katolske Bibel med sig, og den velsignede Herren for os.  Ja, Ånden blæser hvor den vil.

”Hvad skal vi bruge alt dette til nu?” lød det fra nogle af os ved stævnets afslutning.  Det vil Herren selv vise den enkelte.  Men mange ting kommer nok til af ”flytte sig” i mange af vore liv herefter.
-jn-

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)