Forside Artikler En udbredt løgn
En udbredt løgn Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Søndag, 23. oktober 2011 05:38



Min nabo fejede mig af med nogle ord, hun havde hørt en præst sige:  “Selvom du ikke tror på Gud, så tror Han på dig!”  Denne religiøse leg med ord er velkendt, men kan ikke desto mindre være et skalkeskjul, ja, en direkte løgn.

Jeg husker, at en af de første ting, en ung mand i USA, ny i troen, og jeg talte om, var den uhyggelige kendsgerning, at mange religiøse kirkegængere med en udmærket trosbekendelse slet ikke er kristne i virkeligheden.  De véd ikke ud fra en personlig erfaring, hvad det vil sige at være født på ny.

Vi læser sammen i Joh. 2:23-25 om ”mange”, der kom til tro på Jesus, ”men selv betroede Jesus sig ikke til dem”.  Med andre ord:  De troede på Ham ( tilsyneladende), men Jesus troede ikke på dem.  ”Han vidste selv, hvad der boede i mennesket”, står der, og Han så, at der i deres hjerter absolut intet var sket.

Historien gentager sig.  Sådan er det også i dag.

Men Joh. 2:23-25 fortsætter i næste kapitel beretningen om den religiøse Nikodemus, der kom til Jesus om natten og fik at vide:  ”Du må fødes på ny!”  En norsk ven af mig fortalte en gang:  ”Da jeg som ung hørte det budskab, forstod jeg, at jeg var fortabt!”  Men tak og lov, det er netop det håbløst fortabte, Jesus er kommet for at opsøge og frelse (Luk. 19:10).

En ung pige bad:  ”Vil du ikke finde mig, Herre, for jeg kan ikke en gang finde mig selv!”  En bøn fra et sådant ”fortabt tilfælde” hører vor Frelser.

Religiøse løgne og tomme talemåder vrimler det med.  De argeste modstandere er ikke de åbenlyst gudløse, men pæne, religiøse mennesker, hvis religion står i vejen for en ægte erfaring med vor Herre Jesus Kristus.

Jesu ord bør gøre os stille for spørgsmålet:  Er jeg virkelig et omvendt, genfødt menneske, en ny skabning i Kristus – eller er jeg blot et respektabelt, religiøst menneske, måske en trofast kirkegænger, men alligevel fortabt?

Thi som det så rigtigt har været sagt:  ”Du kan opholde dig lige så længe du vil i en hestestald, men det gør dig ikke til en hest!”  Og du kan sidde i en kirke resten af dit liv, men det i sig selv gør dig ikke til en kristen!

23.10.11 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)