Forside
Det eneste navn, der fylder alt! Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Fredag, 26. januar 2018 06:53"Herre, vor Gud, andre herrer end du har hersket over os, men dit navn alene priser vi!"  Es. 26:13

Hvis tipoldefaren til DK´s største lystløgner, Casper Rieper-Holm, som TV lidt stupidt har underholdt os med flere gange, også havde været kriminel, er det langtfra sikkert, jeg ville have været så glad for det efternavn, for hans tipoldefar var nemlig min morfar, Uno Rieper-Holm, det gudfrygtigste menneske, jeg har kendt, og i hvis fodspor jeg ønsker at gå, omend i al ufuldkommenhed.

Et godt navn er ingen garanti for et godt liv.  Der fortælles, at Aleksander d. Store havde en fejg soldat, som også hed Aleksander.  Den store hærfører sagde til ham:  "Aut nomen, aut mores muta!"  Det betyder:  "Enten skifter du navn eller også skifter du opførsel!"

Folk skifter hyppigt til et "finere", måske mere prestigefyldt slægtsnavn uden af den grund at få større livskvalitet.  Den slags vrimler det med.

Med en Kristi efterfølger er det, tak og lov, anderledes.  En kristen har kun eet navn at rose sig af, nemlig vor Herre Jesus Kristus.  Esajas siger:  "...dit navn alene priser vi!"   Det siger en kristen også og lovpriser "navnet over alle navne" - og altså ikke et el. andet fornemt, men dødt slægtsnavn.
 
Navnet Jesus må jeg elske,
det har sat min sjæl i brand,
ved det navn min sjæl fandt frelse,
intet andet frelse kan!

Sådan elsker genfødte kristne at synge.  Men de, der ikke kender dette navn til personlig frelse, kan forståeligt nok betages af et fint navn i denne verden, som de evtl. har fundet frem til ved såkaldt "slægtsforskning", som dog er den uforløste tomhed, som Jesus kom for at frelse os fra.

Lykkelig hver den, som har indset dette, mens tid er.
26.1.18 - jn.

 
Copyright © 2019 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)