Forside
Kristi dyrebare, dyrebare blod Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Torsdag, 25. januar 2018 09:56


Læs 1. Pet. 1:18-20 inden du læser videre -  ellers vil disse linjer ikke sige dig noget!
!
Ordet om "Kristi dyrebare blod" som betaling for vor frelse fra et nedarvet, tomt liv blev som ung aktuelt for mig i en tid, hvor jeg ensidigt beskæftigede mig med den slægt, jeg var kommet fra på godt og ondt.

Det onde i slægten indbefattede, ak, mange psykiske dårligdomme, som skræmte mig.  Ville også jeg blive et bytte for nedarvede belastninger?

Men en dag kom 1. Pet. 1:18-20 mig forløsende i møde som et frihedsbrev om befrielse fra alt det nedarvede, som jeg bekymret og hjerteskærende så hos andre slægtninge, ja ser selv den dag idag.

 Som frelst af nåde så jeg i "Kristi dyrebare blod"  min udfrielse fra det nedarvede.  "Det skal du holde fast ved", sagde min morfars enke til mig.  Hun blev hans kone, da mormor døde, og hun vidste lidt om slægtens elendighed, men morfar selv blev som ung frelst fra den ved Kristi blod og stod som en ensom fakkel i slægten med et herligt, evangelisk vidnesbyrd uden aristokratisk slægtssnobberi og med  en  forkærlighed for Brorson, korsets salmedigter, ej mindst salmen "Hvo vil mig anklage...?"

Morfars ensomhed i slægten, ja også i den sorgløse kristenhed, har jeg nok arvet.  "Familiebevidstheden" gælder nu mest min åndelige familje, Guds familje, som jeg skal møde i "det himmelske Jerusalem"  med "en menighed af førstefødte, som er indskrevne i Himlene"  (Hebr. 12:22-23).

Jeg blev idag særligt obs på de tre ord:  "for jeres skyld!" (v.20). Luther var som frelsessøgende i tvivl, om han hørte til de udvalgte.  Hans sjælesørger i klostret, Johann von Staupitz, sagde da til ham:  "Se din udvælgelse i Jesu vunder og sår!"  En herlig kommentar til ordene "for jeres skyld!"

Hvis vi ikke forstår, at det med "Kristi dyrebare blod" skete for vor skyld til barnlig modtagelse ved tro, ja, så er der kun det nedarvede fra en kødelig, uforløst slægts elendighed tilbage, dvs. i sidste ende evig fortabelse.

Valget indfor evigheden er dit!  Ingen andre kan vælge det for dig.
25.1.18 - jn

 
Copyright © 2019 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)